Ortadoğu

Baatara Boğazı Şelalesi, Lübnan

Lübnan’ın başkenti Beyrut’a 76 km uzaklıkta, arabayla yaklaşık 2 saatlik mesafede bulunan Baatara Boğazı Şelalesi, Tannourine kasabası yakınlarında yer alan ilginç bir şelaledir.İlkbaharda Şelalenin suyu 255 metre yükseklikten Üç Köprü Mağarası olarak da bilinen kireçteşından doğal düden Balaa Çukuru’na düşmektedir.

1952’de Henri Coiffait sayesinde Batı dünyasınca keşfedilen mağaraya  Tannurin’e giderken Balaa köyünden 5 dakikalık bir yolculukla ulaşılabilmektedir. Buradaki şelale, milyonlarca yıllık kireçtaşı erozyonunun ürünüdür. Jeologlar, mağaranın yaklaşık 160 milyon yaşında olduğunu ve dinozorların bölgeyi dolaştığı zamanlarda oluştuğunu söylemektedir. Doğal olarak, alanın tarihi değeri yadsınamaz olduğu için 1999 yılında tabiatı koruma alanı olarak sınıflandırılmıştır. Şelaleyi ziyaret etmek için en iyi zaman, şelalenin sularının kış karlarının dağlarda erimesiyle beslendiği Mart veya Nisan aylarıdır.

Beyrut’tan buraya gelmenin en iyi yolu taksidir ve aynı gün içinde şelaleyi ziyaret etmek ve geri dönmek mümkündür. Şelale ve boğaz ne kadar güzel görünürse görünsün taşlar kaygan olduğundan uçuruma düşmek istemiyorsanız çok dikkatli olmanız tavsiye edilir.

Baatara Boğazı Şelalesi Video olarak izlemek için tıklayın!

https://www.youtube.com/watch?v=QxHyiu4vojU